Γραφο(μηχανο)μανής

(Πηγή: jamesgulliverhancock.com)
Άλλοι λατρεύουν τα παπούτσια (ενίοτε και τα ίδια τα πόδια), άλλοι παθαίνουν ζημιά με τα μαστίγια που έχουν εφτά ουρές, κάποιοι άλλοι όταν βλέπουν μια Porsche να περνάει γρυλίζουν σαν μικρά παιδιά μπροστά σε πολύχρωμες βιτρίνες με παιχνίδια… Τo δικό μου φετίχ είναι οι γραφομηχανές. Έχω τυφλό πάθος γι’ αυτές. Τυφλό σαν το σύστημα… Ειδικά για τις Remington. Τις παλιές, τις μαύρες, τις πρόστυχες! Και ό,τι αυτές αντιπροσωπεύουν: Τις λέξεις που γεννιούνται στο χαρτί, τον ηδονικό τους ήχο, τις ιστορίες που «αφηγούνται», τη μυρωδιά απ΄ το μελάνι.
Βλέπω μια γραφομηχανή και φαντάζομαι διάφορα: Cocktail parties στο Ritz σαν τα μυθικά του Φιτζέραλντ. Νεοϋορκέζικα γραφεία όπως αυτά στο Mad Men, με τους άψογα χτενισμένους, κουστουμαρισμένους τύπους που φλερτάρουν στο ασανσέρ κορίτσια με ’50s φορέματα του Dior. Διθέσια μικρά αυτοκίνητα με sexy καμπύλες που κατηφορίζουν τις φιδογυριστές πλαγιές της Ριβιέρας. Μια ζωή δηλαδή γεμάτη απολαύσεις, μια ζωή που μυρίζει καπνό και Μartini. Φαντάζομαι παράθυρα με θέα στη θάλασσα και σε ένα μικρό τραπέζι μια μαύρη γραφομηχανή. Κουρτίνες που ανεμίζουν και χαρτιά που τα παίρνει το αεράκι. Φαντάζομαι τύπους με τσιγάρα στο στόμα να γράφουν για δύσκολους έρωτες. Όσο πιο δύσκολοι οι έρωτες τόσο πιο δυνατά τα χτυπήματα στα πλήκτρα.

 

(Πηγή: etsy.com)
(Πηγή: browndresswithwhitedots.tumblr.com)

(Πηγή: designspiration.net)

 (Πηγή: etsy.com)
 (Πηγή: etsy.com)
 (Πηγή: etsy.com)
(Πηγή: cmybacon.com)
(Πηγή: netvibes.com)
(Πηγή: weheartit.com)
(Πηγή: ffffound.com)
(Πηγή: weheartit.com)
(Πηγή: changerdedeco.canalblog.com)
(Πηγή: weheartit.com)
 (Πηγή: re-nest.com)
(Πηγή: Ηugo Guiness)
(Πηγή: roseandgrey.co.uk)
(Πηγή: modcloth.com)
(Πηγή: benignobjects.blogspot.com)

(Πηγή: stylemepretty.com)
(Πηγή: typedeck.com)
(Πηγή: organize.com)
(Πηγή: etsy.com)


Υ.Γ. Ο Αιμίλιος το μήλο μού κρατάει μούτρα που του έχω βάλει μια γραφομηχανή για wallpaper.

3 Replies to “Γραφο(μηχανο)μανής”

  1. Ή: Από τη γραφομηχανή στο laptop…Καταπληκτική συλλογή γραφομηχανών!!!Η ευρηματικότητά σας δεν έχει τέλος…Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σας και την ωραία σας τρέλα…Σημ. Σας γράφω έχοντας στο μυαλό μου μόνο θετικά πράγματα.(Για να μην παρεξηγηθώ…)κ.κ.

    Like

  2. αχ αυτή η ροζ παστέλ νομίζω σχεδόν πως φωνάζει το όνομά μου! ή μάλλον πως το πληκτρολογεί, ταπ ταπ ταπ ταπ ταπ! υπέροχα κομμάτια! 🙂

    Like

  3. @κ.κ. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά κι ωραία σου λόγια! Υ.Γ. Αυτός ο πληθυντικός νομίζω δεν έχει λόγο 🙂 @Karagiozaki Αλήθεια λες, την άκουσα κι εγώ να σε φωνάζει! 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: