Ο κήπος

#TheMood

Ο κήπος είναι σαν ανοιξιάτικος σήμερα. Μισός στο φως και μισός στη σκιά. Το πράσινο χορτάρι λάμπει στον πρωινό ήλιο, οι αμυγδαλιές έχουν ανθίσει, τα πουλιά τιτιβίζουν από νωρίς. Είναι μια υπέροχη μέρα γεμάτη ευεξία. Έχω ξυπνήσει από τις 4:00, έχω βγει με τον Έρμες να δούμε την Ανατολή, έχουμε ήδη αγοράσει εφημερίδες και τώρα παίρνουμε το πρωινό μας στην κουζίνα, με τα παράθυρα μισάνοιχτα, στο τραπέζι που βλέπει στις λεμονιές και τις νεραντζιές.

#TheBook

Το νέο βιβλίο του Μιχάλη Μακρόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη, είναι μια συλλογή με διηγήματα, ιστορίες από ένα περασμένο μέλλον. Ο Μακρόπουλος είναι από τους πολύ αγαπημένους μου Έλληνες συγγραφείς. Ο τρόπος που γράφει, ο αφαιρετικός ποιητικός του λόγος, είναι σαν λεπίδα που σκίζει την επιφάνεια των πραγμάτων φτάνοντας στα πιο βαθιά επίπεδα της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. 

#TheMusic

Η ελεγειακή ρομαντική μουσική του Αμερικάνου συνθέτη Κρίστοφερ Τιν, με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ, σε ταξιδεύει σε έναν μεθυστικό, μελαγχολικό κήπο, έναν χαμένο παράδεισο όπου είδη πουλιών που οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση τραγουδούν, υπενθυμίζοντάς μας ποσό εύθραυστη είναι η πραγματικότητα που φτιάχνουμε οι άνθρωποι, πόσο καταστροφικός είναι ο πολιτισμός που οικοδομούμε για τα άλλα έμβια όντα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη. 

ΥΓ. Ακούστε εδώ το υπέροχο Flocks a Mile Wide από το άλμπουμ του Christopher Tin με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα: 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: