Μ. Τετάρτη

Processed with VSCO with a7 preset

Πρώτη μέρα χθες στο summerhouse για το Πάσχα. Όταν φτάσαμε είχε ήδη πέσει η νύχτα. Κατέβηκα στον κήπο. Η τριανταφυλλιά ήταν ολάνθιστη μέσα στο σκοτάδι. Έκοψα μερικά λουλούδια και τα έβαλα στο βάζο, πλάι στα βιβλία που έφερα μαζί μου. Τώρα είμαι έτοιμος να ξεκινήσω τις διακοπές.

Processed with VSCO with a7 preset

Το πρωί με ξύπνησε ο Hermes. Έφτιαξα καφέ και βγήκαμε στη βεράντα. Ακόμα χρειάζεσαι ένα φούτερ για να απολαύσεις τον πρώτο καφέ σου κάτω από έναν αχνό ήλιο. 

Processed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 preset

Διαβάζω το πολυφωνικό μπαρόκ μυθιστόρημα Εκεί που ζουν οι τίγρεις του Jean-Marie Blas de Roblè(εκδ. Πόλις). Το «διαβάζω» είναι ευφημισμός: πιο πολύ παρακολουθώ τον Hermes να κάνει φούρλες και βαρελάκια ευτυχισμένος που βρίσκεται στην εξοχή ή να μελετά πώς θα καταφέρει να το σκάσει από τα κάγκελα της βεράντας για να βγει στον κήπο.

Processed with VSCO with a7 preset

Θέλω όλη μέρα να την περνάω με τα βιβλία μου (όταν τελειώσω τις υπέροχες Τίγρεις θα ξεκινήσω τον Γαλατά της Anna Burns που κέρδισε πέρυσι το βραβείο Booker και μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Gutenberg).

Processed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 preset

Ακόμα κι αν έχει κρύο ή βρέχει, η άνοιξη είναι εδώ με όλες τις υποσχέσεις ανεμελιάς που τη συνοδεύουν.

Processed with VSCO with a7 preset

Έχει πουλιά, πεταλούδες, μυρωδιές από νωπό χώμα και άνθη λεμονιάς, έχει συστάδες από μαργαρίτες που είναι πανύψηλες και έχουν εξαφανίσει σχεδόν τον χωματόδρομο που οδηγεί στην μπροστά πλευρά του σπιτιού.

Processed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 preset6E87B6F8-A743-472B-A651-CAFE0D400B07Processed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 preset

Μέχρι την πρωτομαγιά θέλω να κοιμάμαι ό,τι ώρα νυστάζω, να ξυπνάω χωρίς ρολόι, να διαβάζω, να βλέπω σειρές, να πηγαίνουμε βόλτες στη θάλασσα, να τρώμε φρέσκα ψάρια και σαλάτες, να απολαμβάνουμε τους πασχαλινούς ύμνους στην εκκλησία, να κάθομαι απλώς στη σεζλόνγκ του κήπου κοιτώντας σιωπηλά το φως που περνά μέσα από τα κλαδιά των δέντρων.

Processed with VSCO with a7 presetFC8CA455-2EAE-4B6B-A38C-A06ACA593D3E

Όταν έχεις όλη τη μέρα ελεύθερη, μπορείς να παρατηρείς τα πάντα, να εστιάζεις την προσοχή σου σε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες ίσως προσπερνούσες. Είναι κι αυτό ένα είδος διαβάσματος. Ένας τρόπος να μαθαίνεις τον κόσμο ή να το σκας από αυτόν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: