Ημέρα: 11η

Ημέρα που ξεκινάει με ολοκαίνουργια βιβλία, είναι μια καλή μέρα, όση δουλειά και υποχρεώσεις κι αν έχεις.

11:00 am
Μόλις επιστρέψαμε από την πρωινή βόλτα του Hermes στη γειτονιά, με περίμενε στο σπίτι ένα δέμα με το ολοκαίνουργιο βιβλίο του Φερνάντο Αραμπούρου, συγγραφέα της πολυσυζητημένης Πατρίδας.

5:47 pm
Όταν πέφτει ο ήλιος και αρχίζει να κάνει κρύο, μεταφέρω τα βιβλία ή το λάπτοπ μου για να δουλέψω μέσα. Είναι η ώρα για φρέσκα λουλούδια στο βάζο και καυτό καφέ.

Το θρυλικό μυθιστόρημα «Ο Φύλακας στη σίκαλη» του Σάλιντζερ το είχα διαβάσει όταν ήμουν 17 ετών. Θα το διαβάσω ξανά. Είμαι περίεργος πώς θα μου φανεί στα 42.

Στον κήπο φύτρωσαν σε μια γωνιά μόνα τους χρυσάνθεμα. Αυτό από μόνο του αρκεί για να σου φτιάξει τη μέρα. Έκοψα ένα κλωνάρι για το κομοδίνο μου. Μέσα στην καραντίνα μόνο οι μικρές πινελιές μπορεί να αλλάξουν την εικόνα.

7:38 pm
Διαβάζω για τον πρώιμο Μεσαίωνα στο Βυζάντιο, γιατί έχω μια σχετική εργασία που παραδίδω την επόμενη εβδομάδα για το πανεπιστήμιο, ακούγοντας στο iDagio τη Symphonie Fantastique του Hector Berlioz. Κανονικά θα έπρεπε να τα παρατήσω όλα και να ζήσω τη ζωή μου διαβάζοντας το νέο βιβλίο του Φερνάντο Αραμπούρου.

8:34 pm
Σκιουφιχτά με κουκουνάρι, καπνιστό ζαμπόν και μαϊντανό.

9:15 pm
Μόλις κλείσω τους ανοιχτούς μου λογαριασμούς με τους βυζαντινούς αυτοκράτορες γι’ απόψε, θα βγούμε για τη βραδινή βόλτα του Hermes και μετά θα συνεχίσουμε το The Crown που ξεκινήσαμε εχθές το βράδυ. Καναπές, ριχτάρι και παγωτό φιστίκι.

ΥΓ. Για να ακούσετε τη Symphonie fantastique του Hector Berlioz καντε κλικ στο video που ακολουθεί:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: