Μεσάνυχτα από τις οκτώ

Απόψε, πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, κάναμε μια μεγάλη βόλτα πλάι στη θάλασσα και μετά, ανηφορίζοντας για το σπίτι, περάσαμε από έναν υπέροχο δρόμο γεμάτο ελαιώνες.

Μέσα στη νύχτα οι ίδιοι δρόμοι, που το πρωί είναι ηλιόλουστοι και έχουν την ανεμελιά ενός παραθαλάσσιου θέρετρου, δείχνουν πιο ζοφεροί, σου ξυπνούν την επιθυμία να χωθείς κάτω από το πάπλωμά σου και να διαβάσεις μια ιστορία γεμάτη μεσαιωνικούς θρύλους ή ένα γοτθικό μυθιστόρημα σαν τα βιβλία της Ανν Ραντκλιφ, της Σαρλότ Μπροντέ και του Τσαρλς Ματιούριν, με ερημιές που τις φυλάει κάτι απόκοσμο και δωμάτια που κρύβουν μυστικά στο ημίφως μιας αφράτης φωτιάς που σιγοκαίει στο τζάκι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας κάνει την πόλη να έχει μεσάνυχτα από τις εννιά.

Είναι πολύ ήσυχα εδώ τη νύχτα έτσι και αλλιώς, αλλά τώρα με την καραντίνα είναι ακόμα πιο παράξενη η ατμόσφαιρα. Ο αέρας μυρίζει τζάκι, εσπεριδοειδή, πεύκο και νωπό χώμα. Περνάς από τις αυλές των σπιτιών και αναδύεται το άρωμα από τα νυχτολούλουδα που αναρριχώνται στις μάντρες και τα κάγκελα. 

Ο Έρμες είναι κατάκοπος γιατί είχε grooming σήμερα. Μόλις γυρίσαμε σπίτι έκανε το απαραίτητο beauté που κάνει μετά από κάθε βόλτα και αυτοκρατορικά απαλλοτρίωσε το κρεβάτι μου και το ολοκαίνουργιο βιβλίο του Κεν Φόλετ που παρέλαβα το πρωί.

Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα «Και Εγένετο Εσπέρα Και Εγένετο Πρωί» του αγαπημένου Βρετανού συγγραφέα είναι το πρίκουελ του μπεστ σέλερ «Οι Στυλοβάτες Της Γης». Ο Κεν Φόλετ είναι απόλαυση! Γράφει ογκώδη χορταστικά βιβλία των οκτακοσίων και χιλίων σελίδων που τρέχουν σαν νερό. Δεν βλέπω την ώρα να βυθιστώ στις σελίδες του: Αγγλία, πρώιμος μεσαίωνας, Βίκινγκς…

ΥΓ. Χόρτασα ουρανούς φέτος. Κάθε μέρα, σε κάθε εποχή, βλέπω τα σύννεφα να παίρνουν διαφορετικά χρώματα. Και θάλασσες, που έτσι σιωπηλές σαν λάδι, μοιάζουν σαν να είναι ζωγραφισμένες με το πινέλο. Ευτυχία με κωδικό έξι. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: