Μύρισε άνοιξη

Αυτό είναι δικαιωματικά το ωραιότερο εξώφυλλο αυτής της σεζόν! Ένας «πίνακας ζωγραφικής» που κοσμεί το πολλά υποσχόμενο μυθιστόρημα «Ο χορευτής του νερού». Ο 46χρονος Αμερικανός συγγραφέας Ta-Nehisi Coates φωτίζει με φαντασία τη σκληρή ιστορία ενός αγοριού που γεννήθηκε σκλάβος στις φυτείες της Βιρτζίνια και ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια μυστηριώδη δύναμη. 

Το παρέλαβα σήμερα μαζί με το νέο μυθιστόρημα της Emily St. John Mandel (και τα δυο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος. 

Είχα ερωτευθεί τον «Σταθμό Έντεκα» και το «Γυάλινο Ξενοδοχείο» το περίμενα (με λύσσα) καιρό τώρα. Άφησα ο,τι άλλο διάβαζα και το ξεκίνησα αμέσως! Πέρασα όλο το πρωί στον κήπο, διαβάζοντάς το. Το μεσημέρι διέκοψα για να συναρμολογήσω το νέο μου μικρό γραφείο που αγόρασα από την Ikea και μόλις το τακτοποίησα στο δωμάτιό μου πήγαμε για πεζοπορία με τον Hermes στο βουνό πλάι στη θάλασσα, για να δούμε το ηλιοβασίλεμα.

Η μέρα έχει μεγαλώσει κι ο ήλιος δύει πλέον αργότερα. Είναι ήδη άνοιξη, το μυρίζεις στον αέρα. Αν κλείσεις λίγο τα μάτια και αφεθείς στο κενό χωρίς σκέψεις έρχεται μια ανεμελιά και σε κυριεύει. Η άνοιξη θα έρθει και φέτος και θα την απολαύσουμε όπως μπορούμε κι ας συμβαίνουν τόσο ζοφερά πράγματα γύρω μας. 

ΥΓ. Όλη μέρα περιμένω πώς και πώς τη στιγμή που θα ξαπλώσω στο αφράτο μου πάπλωμα και θα συνεχίσω το «Γυάλινο Ξενοδοχείο». Εννοείται, θα πέσει ξενύχτι απόψε. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: