Η τριλογία της ευτυχίας 

Μοιράζοντας το χρόνο μεταξύ δύο σπιτιών, μεταξύ πόλης και εξοχής, καταλήγεις να είσαι περαστικός από παντού. Αυτό έχει μια φανταστική συνέπεια: βλέπεις την καθημερινότητά σου σαν ένα ταξίδι, σαν να είσαι περιπλανώμενος, τουρίστας, ταξιδευτής στην ίδια σου την πόλη. Κατεβαίνεις στο Κέντρο για δουλειές και κάθε μικρή στάση, κάθε διάλειμμα, γίνεται γιορτή, ένα μικρό δικό σου ουρμπανιστικό πάρτυ.

Εχθές, αφού τελείωσα τις δουλειές γραφείου σχετικά νωρίς, είχα μια επαγγελματική συνάντηση στο Κέντρο το απόγευμα. Μετά, είχαμε δώσει ραντεβού με τη Σοφία και τον Hermes, στην πλατεία της Μητρόπολης.

Κάναμε μια απολαυστική βόλτα στην ανοιξιάτικη Αθήνα, περπατώντας σε όλο το ιστορικό Κέντρο. Μια βόλτα με τρεις στάσεις: μια τριλογία της ευτυχίας που συνδύασε τρία πράγματα που αγαπώ μονομανώς: βιβλία – καφέ – ασιατική κουζίνα.

Περπάτημα στον ηλιόλουστο πεζόδρομο πλάι στη Μητρόπολη και στάση στο πιο ωραίο βιετναμέζικο εστιατόριο της Αθήνας, στο Hanoi της οδού Πετράκη, για καυτό pho -βιετναμέζικη σούπα με μοσχάρι- και τα ωραιότερα noodles με τραγανή πάπια που έχω φάει σε αυτή την πόλη.

Χιλιοθερμιδικό ρόφημα με καφέ, σαν μπακλαβάς με σιρόπια καραμέλας, σαντιγές και λοιπά εθιστικά από τα Starbucks που κάνουν ακόμα και τον Λιγουρέιτορ να γρυλίζει κοιτώντας ξελιγωμένα το ποτήρι. Το παίρνουμε στο χέρι και περπατάμε στα στενάκια γύρω από την Ερμού, στα φωτισμένα νέα ξενοδοχεία και στα μπαρ που έχουν ήδη γεμίσει με κόσμο. 

Βιαστική βιβλιοβόλτα λίγο πριν κλείσουν τα βιβλιοπωλεία και ολοκαίνουργια βιβλία από τις εκδόσεις Δώμα που αυτή τη σεζόν έχει κάνει σερί δυνατών σκορ. Μετά το συναρπαστικό πολιτικό μυθιστόρημα ιδεών του Χάρι Κούνζρου «Κρέας για τους λύκους», δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω και το πολλά υποσχόμενο Νόμπερ του Φέιγκαν.

ΥΓ. Είχα παρκάρει στα Εξάρχεια και ανεβαίνοντας προς την Αραχώβης, έκανα μια βόλτα στα μπαράκια και τα εστιατόρια της Βαλτετσίου που ήταν γεμάτα κόσμο, στα τραπεζάκια στα πεζοδρόμια και όρθιοι έξω από τα μαγαζιά. Ένα μικρό νησί μέσα στην καρδιά της Αθήνας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: