Ιστορίες από το κομοδίνο μου

Τα νέα μου βιβλία μένουν στο κομοδίνο μου πρώτα για να τα βλέπω όταν ξυπνώ και να μου φτιάχνουν τη μέρα. Είναι ένας τρόπος να κάνω τα πρωινά πριν τη δουλειά πιο όμορφα. 

«Η καλή κόρη» της Karin Slaughter.
Μία δολοφονική επίθεση σε σχολείο φέρνει στο φως μια άγρια επίθεση στο σπίτι ενός δικηγόρου που συνέβη 28 χρόνια πριν. Ένα ψυχολογικό θρίλερ για το μπούλινγκ, την οπλοφορία, τη θανατική ποινή.

Ξυπνάω πολύ νωρίς για να έχω χρόνο για διάβασμα στον κήπο, για να κάνουμε μια βόλτα με τον Hermes στην ξύλινη εξέδρα που του αρέσει.

«Η άνοδος του Σαϊλας Λάπαμ» του William Dean Howells.
Ο 29ος τόμος της θρυλικής σειράς Orbis Literæ. Η άνοδος και η πτώση ενός αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου εμπόρου που προσπαθεί να κατακτήσει μια θέση στη βοστονέζικη αριστοκρατία.

Αν η θερμοκρασία είναι καλή, κάνω μια γρήγορη 15λεπτη βουτιά πριν αρχίσω να ετοιμάζομαι για το γραφείο.

Στο δρόμο σήμερα ανακάλυψα αυτή την υπέροχη διασκευή της Carmen. Να την ακούτε -δις ημερησίως- οδηγώντας με ανοιχτά παράθυρα και με τον αέρα να σας ανακατώνει τα μαλλιά. Σεροτονίνη στο μάξιμουμ.

«Αντίο τώρα, τα λέμε αύριο» του William Maxwell.
Κυκλοφορεί σήμερα και είναι ο 30ος τόμος της σειράς Aldina. Ένα κλασικό βιβλίο, ένα από τα 100 πιο επιδραστικά μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας σύμφωνα με το BBC. O Maxwell υπήρξε για 40 χρόνια επιμελητής του New Yorker, από τα χέρια του πέρασαν κείμενα των πιο σπουδαίων συγγραφέων του 20ου αιώνα.

ΥΓ. Ακούστε εδώ το Donna Carmen των Pinky Noisy και Luigi Catalano:


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: